Ondernemerscongres in het teken van ‘Laten we Welzijn’
Er zijn een aantal inspirerende topsprekers vastgelegd, en de bekendmaking van de Hippische Ondernemer van het jaar zorgt weer voor de apotheose van het Ondernemerscongres. ‘Laten we Welzijn’ is het thema van het congres, dat dit jaar gepresenteerd wordt door Wilfried de Jong.

Presentator Wilfried de Jong
De Jong werd bekend door zijn samenwerking met Martin van Waardenberg in het theaterduo Waardenberg en de Jong. Nadat deze samenwerking was beeindigd legde De Jong zich toe op het maken van televisieprogramma's. Eerst maakte hij voor de VPRO Sportpaleis De Jong en later, samen met Matthijs van Nieuwkerk, Holland Sport, waarvan hij van 2008 tot en met 2011 de enige presentator is. Hij presenteerde ook 24 uur met ......, dat vanaf begin 2008 op Nederland 3 werd uitgezonden. Zijn liefde voor sport in het algemeen kwam verder tot uiting in een serie documentaires over de fans, hobbyisten en organisatoren van diverse amateurssportevenementen. in de in Rotterdam opgenomen serie ''Pakhuis de Jong" speelde Wilfried de Jong met doorgewinterde TV-persoonlijkheden in op actualiteit. Daarnaast speelde De Jong soms rollen in films en televisieseries (Evelien) en schreef hij een boek, De linkerbil van Bettini en een verhalenbundel: Aal.

In maart 2007 verscheen ter gelegenheid van de literaire boekenmaand van de Bijenkorf, De opheffing van Bob, een speciale uitgave, met vier oude verhalen van De Jong. Verder levert Wilfried de Jong regelmatig een bijdrage aan het voetbaltijdschrift Hard gras. In 2009 verscheen, De man en zijn fiets, een bundel wielerverhalen. Als aanvulling op deze verhalenbundel verscheen er ook een cd, Man & Fiets met Ocobar. De Jong schrijft een wekelijkse sportcolumn in NRC Handelsblad. In de zomer van 2013 werd De Jong presentator van het televisieprogramma Zomergasten. De Jong werd in oktober 2014 op de vrijdagavond presentator van Met het Oog op Morgen, een NOS-radioprogramma. In april van dit jaar sprak De Jong in een televisie-interview met koning Willem-Alexander. Dit gesprek werd opgenomen op De Eikenhorst ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de koning. Als begenadigd interviewer, breed georienteerd sportliefhebber en trotse bezitter van een iegen paard, is De Jong de gedroomde gespreksleider van het Hippisch Ondernemerscongres.

Keynote spreker Herman Konings: We, Myself & A.I
Als trendanalist en consumentenpsycholoog geeft Herman Konings regelmatig lezingen over trendverschuivingen en toekomstverwachtingen. Zo ook tijdens het Ondernemerscongres. De in 1964 geboren Belg is master in de theoretische psychologie en een onvervalste verhalenverteller die de toeschouwer in een meeslepend parcours weet te begeesteren voor de wondere wereld van passies en interesses, van trends en toekomstverwachtingen, van wat is en wat zal zijn. Op 8 september spreekt konings over de heilige Drievuldigheid van sociale, emotionele en artificiele intelligentie, over een toekomst waarin welzijn wel vaart.