Sinds 2005 organiseert Stichting HIP de verkiezing Hippische Ondernemer van het Jaar. Vanaf 2018 vindt er ook een verkiezing plaats voor de Hippische Toeleverancier van het Jaar. Deze verkiezingen staan vanaf 2018 bekend als de HIP Awards.

 

Het auditorium van Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen is in 2018 tijdens Horse Event het schitterende nieuwe podium van de presentatie van 2 ondernemersverkiezingen. Naast de bekende verkiezing van de Hippische Ondernemer van het jaar presenteert de Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) in 2018 ook een verkiezing voor de ‘Hippische Toeleverancier van het jaar’. Hiervoor komt elke hippische serviceverlener of toeleverancier in aanmerking die voldoet aan de volgende voorwaarde: de deelnemer is ondernemer met hoofdvestiging in Nederland en levert diensten, adviezen of producten in de meest brede zin aan de hippische branche en wordt uiterlijk 1 mei 2018 kandidaat gesteld of stelt zichzelf kandidaat bij het secretariaat van de Stichting HIP.

Waar de verkiezing van de Hippische Ondernemer bedoeld is voor primaire bedrijven (de leden van FNRS, FNHO en LTO) is de nieuwe verkiezing gericht op een wijd scala aan toeleveranciers zoals voederleveranciers, dierenartsen, adviseurs, hoefsmeden, stallenbouwers, etcetera. 

De genomineerde ondernemingen voor de Hippische Ondernemer van het Jaar (manéges, sport- en handelstallen, hengstenhouders) worden tijdens Horse Event in het auditorium van Expo Haarlemmermeer op vrijdag 14 september gepresenteerd tijdens het traditionele Ondernemerscongres. Op zaterdag 15 september 2018 wordt de nieuwe verkiezing van de Hippische Toeleverancier gepresenteerd.

Meer informatie over het reglement en inschrijfformulier vindt u op  www.stichting-hip.nl